• Part of
  Ubiquity Network logo
  Publish with us Download book proposal form

  Mikä HUP?

  Helsinki University Press eli HUP on Open Access -tiedekustantamo, jonka kaikki julkaisut ovat verkossa vapaasti saatavilla.  Tarjoamme tiedeyhteisölle julkaisukanavan, jonka kautta tutkimustuloksia voi levittää tehokkaasti, reilusti ja oikealle yleisölle. HUPin digitaaliset kirjat ovat ilmaisia pdf- ja HTML-muodossa, mutta niitä voi tilata painettuina erillisestä maksusta. Tieteellisen julkaisutoiminnan laadunarviointia tukeva luokitusjärjestelmä Julkaisufoorumi on sijoittanut HUPin heti kustantamon ensimmäisenä toimintavuonna tasoluokkaan 1.

  Tarkempia tietoja kustantamon toiminnasta löytyy englanninkielisillä sivuillamme.

  Mitä julkaisemme?

  HUP julkaisee tieteellisiä, vertaisarvioituja monografioita, artikkelikokoelmia ja lehtiä. Pääpainotus on englanninkielisissä julkaisuissa. Julkaistavat käsikirjoitukset valitaan puhtaasti tieteellisten kriteerien perusteella. Kerromme toiminnastamme tarkemmin englanninkielisillä sivuillamme.

  Miksi Open Access?

  Tieteen avoimuus on kaikkien etu. Kun julkisesti rahoitetun tutkimuksen tulokset ovat maksutta saatavilla, niistä voivat hyötyä toiset tutkijat, tiedeinstituutiot, päätöksentekijät ja kansalaisjärjestöt maksukyvystä riippumatta. Tämä vahvistaa tutkimuksen tekemisen edellytyksiä kaikkialla maailmassa ja parantaa mahdollisuuksia löytää ratkaisuja globaaleihin ongelmiin.

  Tutkijoille avoin julkaiseminen antaa mahdollisuuden saavuttaa aiempaa laajemman yleisön sekä parantaa oman tutkimuksen vaikuttavuutta ja viittausindeksistatusta.

  HUP haluaa auttaa tiedeyhteisöä levittämään tutkimustuloksia tehokkaasti ja ammattitaitoisesti. Tästä hyötyvät sekä tutkimuksen tekijät että muu yhteiskunta.

  Yhteystiedot

  Ota meihin yhteyttä, jos haluat ehdottaa meille käsikirjoitusta tai jos haluat muuten keskustella avoimesta julkaisemisesta.

  Kustannusjohtaja
  Leena Kaakinen
  leena.kaakinen@gaudeamus.fi
  +358 50 540 1303

  Viestintä- ja toimituspäällikkö
  Anna-Mari Vesterinen
  anna-mari.vesterinen@helsinki.fi
  +358 50 406 2824

  Julkaisuasiantuntija
  Leena Rautjärvi
  leena.rautjarvi@helsinki.fi
  +358 50 523 3567

  Viestintä- ja julkaisukoordinaattori
  Matleena Sopanen
  matleena.sopanen@helsinki.fi
  +358 50 593 3900

  HUPin omistaa Helsingin yliopisto, ja kustantamon toiminnasta vastaavat yhteistyössä Helsingin yliopiston kirjasto sekä Gaudeamus-kustantamo, joka julkaisee suomenkielistä tietokirjallisuutta.