• Part of
  Ubiquity Network logo
  Publish with us

  Mikä HUP?

  Helsinki University Press eli HUP on Open Access -tiedekustantamo, jonka kaikki julkaisut ovat verkossa vapaasti saatavilla. Tarjoamme tiedeyhteisölle julkaisukanavan, jonka kautta tutkimustuloksia voi levittää tehokkaasti, reilusti ja oikealle yleisölle. HUPin digitaaliset julkaisut ovat ilmaisia pdf- ja HTML-muodossa, mutta niitä voi tilata painettuina erillisestä maksusta. Tarkempia tietoja on englanninkielisillä sivuillamme.

  Mitä julkaisemme?

  HUP julkaisee tieteellisiä, vertaisarvioituja monografioita, artikkelikokoelmia ja lehtiä. Pääpainotus on englanninkielisissä julkaisuissa. Julkaistavat käsikirjoitukset valitaan puhtaasti tieteellisten kriteerien perusteella. Kerromme toiminnastamme tarkemmin englanninkielisillä sivuillamme.

  Miksi Open Access?

  Tieteen avoimuus on kaikkien etu. Kun julkisesti rahoitetun tutkimuksen tulokset ovat maksutta saatavilla, niistä voivat hyötyä toiset tutkijat, tiedeinstituutiot, päätöksentekijät ja kansalaisjärjestöt maksukyvystä riippumatta. Tämä vahvistaa tutkimuksen tekemisen edellytyksiä kaikkialla maailmassa ja parantaa mahdollisuuksia löytää ratkaisuja globaaleihin ongelmiin.

  Tutkijoille avoin julkaiseminen antaa mahdollisuuden saavuttaa aiempaa laajemman yleisön sekä parantaa oman tutkimuksen vaikuttavuutta ja viittausindeksistatusta.

  HUP haluaa auttaa tiedeyhteisöä levittämään tutkimustuloksia tehokkaasti ja ammattitaitoisesti. Tästä hyötyvät sekä tutkimuksen tekijät että muu yhteiskunta.

  Yhteystiedot

  Ota meihin yhteyttä, jos haluat ehdottaa meille käsikirjoitusta tai jos haluat muuten keskustella avoimesta julkaisemisesta.

  Kustannusjohtaja
  Leena Kaakinen
  leena.kaakinen(at)gaudeamus.fi
  +358 50 540 1303

  Toimituspäällikkö
  Aino Rajala
  aino.rajala(at)helsinki.fi
  +358 50 5738405

  Tietoasiantuntija
  Marjo Kuusela
  marjo.kuusela(at)helsinki.fi
  +358 29 4140601

  HUPin omistaa Helsingin yliopisto, ja kustantamon toiminnasta vastaavat yhteistyössä Helsingin yliopiston kirjasto sekä Gaudeamus-kustantamo, joka julkaisee suomenkielistä tietokirjallisuutta.